Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrzan

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

laska chrzanu 1 szt
śmietana 1,2 szklanki
jajko 1 szt
ocet 2 łyżki
cukier 2 łyżki
masło 1 łyżka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Chrzan

Ocet, cukier i masło wymieszać z odrobiną gotowanej wody. Chrzan obrać, umyć, osączyć i utrzeć na tarce (jak na placki ziemniaczane). Do zaprawy dodać utarty chrzan. Jajko rozkłócić ze śmietaną i wlać do masy chrzanowej. Wszystko razem zagotować i przez chwile trzymać na małym ogniu. Ochłodzić. Nie nadaje się do długiego przechowywania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak