Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzechowy keks z białek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 7-8 szt
cukier 2 szklanki
cukier wanilinowy 1 szt
mąka 3 szklanki
masło 25 dag
orzechy włoskie 25 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowy keks z białek

Z białek ubić pianę na sztywno. Następnie stopniowo dodawać cukier, cukier waniliowy i wałkiem ucierać 10 minut. Po zużyciu cukru, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dolewać po troszku roztopioną i ostudzoną margarynę. Na końcu dodać posiekane drobno orzechy. Wszystko dokładnie wymieszać, wlać do fory wysmarowanej tłuszczem i piec w piekarniku około 45 minut w temperaturze 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 19.11.2011 13:34
super
mariolamd 17.11.2011 14:54
no,no,no...ciekawe na pewno wypróbuje;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak