Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos chrzanowy z czarną porzeczką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czarna porzeczka 20 dag
charz 3 łyżki
jabłka 1 szt
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sos chrzanowy z czarną porzeczką

Porzeczki przebrać, umyć, osączyć i zmiksować z małą ilością przegotowanej wody, albo przetrzeć przez sitko. Do porzeczek dodać utarty chrzan. Jabłko umyć, usunąć gniazdka nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do reszty. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Sos doprawić do smaku solą i cukrem. Sos chrzanowy podawać do wędlin, drobiu lub do dekoracji kanapek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 17.11.2011 15:03
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak