Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z jabłek i cebuli

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 30 dag
cebula 3 szt
olej sojowy 1 łyżka
woda 1/4 szklanki
majeranek
cukier
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z jabłek i cebuli

Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazdka nasienne, podzielić jabłka na kawałki. Cebulę obrać, umyć, osączyć poszatkować. Na rozgrzanym oleju przesmażyć jabłka i cebulę, podlać wodą i dusić pod przykryciem około 10 minut. Ostudzić, zmiksować albo przetrzeć przez sitko. Doprawić do smaku cukrem, solą, pieprzem oraz majerankiem. Sos podawać na gorąco albo na zimno do mięsa lub sypkiego ryżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak