Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja faszerowane

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 6 szt
szynka 10 dag
pietruszka 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
majonez 2 łyżki
listki sałaty
ogórek 1 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja faszerowane

Jajka ugotować, obrać ze skorupek, ostrym nożem ściąć czubek na 2/3 wysokości i delikatnie wyjąć żółtka. Ścięte części białek i szynkę drobniutko pokroić Żółtka, utrzeć z solą, pieprzem, musztardą na jednolitą masę, włożyć posiekane białka, szynkę i natkę pietruszki. Powstałą masą napełniać białka. Ogórek umyć, odkroić 6 grubych krążków, każdy wydrążyć i umieścić na nim faszerowane jajko. Udekorować majonezem i listkami pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak