Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ćwikła

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

burak ćwikłowy 1 kg
korzeń chrzanu 1 szt
NASIONA KMINKU 1 łyżka
ocet winny 1/2 szklanki
cukier 1 łyżka
sól
wino czerwone 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Ćwikła

Buraki umyć, podgotować wyjąć z wody i wstawić do piekarnika, przestudzić, obrać ze skórki, pokroić w plastry. Chrzan umyć, obrać, zetrzeć na tarce, dodać, kminek i sparzyć. W słoju układać na przemian plasterki buraków i chrzan, posypując kminkiem, solą i cukrem. Ocet i wino połączyć razem i zalać buraki. Przykryć, zostawić na 2-3 dni w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 10.04.2012 10:48
pozwoliłam dodać sobie zdjęcie tej przepysznej ćwikły :)
Justyna37 20.03.2012 15:15
ciekawy przepis
Justyna37 20.03.2012 15:15
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak