Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z boczku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 1 kg
sól
pieprz
oregano
mięso wieprzowe 40 dag
jajko 1 szt
pieczarki 20 dag
por 1 szt
masło 1 łyżka
smalec 1 łyżka
rozmaryn 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z boczku

Boczek natrzeć solą, pieprzem i zostawić na 2-3 godziny w zimnym miejscu. Pieczarki pokroić i lekko podsmażyć na maśle, ostudzić. Białą cześć pora, pokroić w plastry, połączyć z pieczarkami i mięsem, dodać przyprawy, jajko,dokładnie wymieszać masę mięsną. Boczek posmarować masą mięsną, zwinąć w rulon, związać nitką bawełnianą, obsypać ziołami włożyć do formy i wstawić do gorącego piekarnika. Piec około 2 godziny, co jakiś czas polewać wytworzonym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 15.04.2014 22:34
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak