Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wykwintny krem z kalarepy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z wloszczyzny 5 szklanek
kalarepa 3-4 szt
ryż 3/4 szklanki
masło roślinne 1 łyżka
mąka kukurydziana 1 łyżka
śmietana 1 szklanka
Gałka muszkatołowa cała Prymat 1 szt
imbir
koper
sól
pieprz
rosół drobiowy 1 kostka
kukurydza konserwowa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wykwintny krem z kalarepy

Kalarepę umyć, osączyć i pokroić w kosę. Zeszklić na maśle, oprószyć mąką kukurydzianą, zalać wywarem, dodać ugotowany ryż i gotować do miękkości. Zupę zmiksować albo przetrzeć przez sitko. Dodać kostkę rosołową, śmietanę, przyprawić do smaku przyprawami, podgrzać. Włożyć odsączoną kukurydzę i posiekany koperek. Można podawać z krakersami lub paluszkami słonymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak