Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek bakaliowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 120 g
cukier 120 g
jaja 3 sztuki
proszek do pieczenia 1 opak
migdały 120 g
orzechy laskowe 120 g
rodzynki 120 g
figi 120 g
cynamon trochę
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: placek bakaliowy

Cukier i jaja utrzeć na masę, dodać pokrojone migdały, orzechy laskowe, figi, cykatę, korzenie i mąkę z proszkiem do pieczenia. Wyrobić wszystkie składniki starannie, po czym przełożyć do formy wysmarowanej masłem i wyłożonej waflami. Piec w średnio gorącym piekarniku ok. 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak