Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marmoladowe kieszonki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 15 dag
sól szczypta
jajko 1 sztuka
śmietana troche
cukier puder 1 łyżka
marmolada owocowa 1 słoik
mąka 30 dag
masło trochę

Przepis i sposób przygotowania na: marmoladowe kieszonki

Masło, jajo, cukier i mąkę zagnieść z solą i kwaśną śmietaną na dość elastyczne ciasto. Jak ciasto francuskie rozwałkować je trzy razy na wysypanej mąką desce, powykrawać prostokąty. Na środku każdego ułożyć trochę marmolady, potem prostokąty złożyć i upiec w piekarniku na blasze wysmarowanej masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak