Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krajanka węgierska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 8 sztuk
rodzynki 50 g
cukier 20 dag
masło 5 dag
orzechy posiekane 20 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 30 g
czekolada 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: krajanka węgierska

Stale mieszając, rozprowadzić w pianie ubitej z białek 8 żółtek, następnie dodawać, ciągle mieszając, cukier, orzechy, czekoladę, rodzynki, 30 g masła i tartą bułkę. Upiec w piekarniku w foremce wysmarowanej masłem, pokroić na kwadraty i podać na stół.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak