Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka czekoladowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 g
cukier 350 g
masło 250 g
jaja 4 sztuki
śmietana 1 szkl
kakao 3 łyżki
proszek do pieczenia opak
cukier wanilinowy opak
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: babka czekoladowa

Masło utrzeć do białości; dodać większą część cukru, żółtka, cukier waniliowy, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko i, jako ostatni składnik, pianę z białek. Rozdzielić ciasto na połowę, przy czym jedną część zmieszać z kakao i resztą cukru. Nakładać ciasto do natłuszczonej formy: najpierw warstwę jasną, a na wierzch warstwę z kakao. Piec 60-90 min. Posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak