Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z jarzyn

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1/2
brokuły 1 róża
marchew 2
pierś z kurczaka 50 dag
pietruszka 1
ziemniak 2
pieprz
jajko 2
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z jarzyn

Kalafiora i brokuły podzielić i ugotować, oddzielnie marchew, pietruszkę i ziemniaki też ugotować. Pierś ugotować w osolonej wodzie, pokroić. Marchew, brokuły, kalafior pokroić, resztę warzyw rozgnieść, wymieszać z mięsem i pieprzem. Masę wymieszać z jajkami, przyprawić solą. Przełożyć do formy, piec ok. 1 h w 190 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak