Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem poziomkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

poziomki 1 l
białko 4 szt
cukier 25 dag
śmietanka 500 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 25 g

Przepis i sposób przygotowania na: Krem poziomkowy

Poziomki przebrać i umyć przetrzeć przez sito dodać do nich białka i cukier po czym ubijać aż masa zgęstnieje osobno ubić na pianę pół litra gęstej słodkiej śmietanki żelatynę rozpuścić w małej ilości gorącej śmietanki przestudzić i wymieszać z resztą śmietanki wlać do masy poziomkowej ubić wszystko razem i wlać do formy włożyć do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak