Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z pora

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część) 2 średnie
ziemniak 1 średni
wywar z kurczaka 3 szklanki
Kucharek przyprawa uniwersalna
śmietana do dekoracji
groszek ptysiowy do dekoracji
marchew do dekoracji
pieprz
masło klarowane 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z pora

Kroki postępowania

1
Biąłą część pora (a najlepiej jak najbardziej zieloną) myjemy i kroimy w talarki, trochę pozostawiamy do dekoracji, pozostałą podsmażamy chwilę na rozgrzanym maśle klarowanym.
Krok 1 - Krem z pora foto
2
Ziemniaka obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do wywaru, zagotowujemy po czym dodajemy podsmażonego pora.
Krok 2 - Krem z pora foto
3
Gdy warzywa będą miękkie, dokładnie je miksujemy i doprawiamy do smaku pieprzem i odrobiną kucharka.
Krok 3 - Krem z pora foto
4
Zupę nalewamy do miseczek. Po 4 krążki białej części pora układamy \"czubkami\" do siebie, posypujemy je odrobiną startej na najmniejszych oczkach marchewki. Groszek ptysiowy układamy w dwóch prostopadłych liniach. Szprycą do dekorowania ciast malujemy serduszka ze śmietany. Smacznego :-)
Krok 4 - Krem z pora foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 08.05.2012 11:51
pięknie podany! :)
Joanna83 17.11.2011 23:26
Bardzo ładnie udekorowana.
ziutula
ziutula 17.11.2011 21:36
zrobione i podane od serca...
pacpaw 17.11.2011 19:46
przyszła pora na krem z pora :o)
Lotar 17.11.2011 12:57
ślicznie podany !
Mati13 17.11.2011 11:55
piękna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak