Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane pure z kapustą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
główka czosnku 1
mała główka włoskiej kapusty
mleko 1/3 szklanki
masło do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane pure z kapustą

Ziemniaki ugotować, w trakcie gotowania dodać wyciśnięta główkę czosnku i dalej gotować. W połowie gotowania ziemniaków wrzucić do nich grubo skrojona włoską kapustę, dogotować wszystko razem do miękkości. Odcedzić ziemniaki, wlać do nich podgrzanego mleka, dodać odrobinę masła i gałki muszkatołowej. Wszystko razem ugnieść i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 05.09.2010 16:49
ciekawy przepis
buksiak12 05.09.2010 16:49
ciekawy przepis
Dorota71 05.09.2010 16:26
super danie
Dorota71 05.09.2010 16:26
super danie
Emilia22 05.09.2010 16:00
pewnie świetnie smakuje
Emilia22 05.09.2010 16:00
pewnie świetnie smakuje
Emilia22 05.09.2010 15:59
fajny przepis
Emilia22 05.09.2010 15:59
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak