Marchewkowe kokardki z wodorostami

Marchewkowe kokardki z wodorostami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    3-4 sztuki
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • cukie

    1 łyżeczka
  • Sezam biały

  • olej sezamowy

    1/4 łyżki
  • wino ryżowe

    1 (słodkie)
  • nori

    1 płat
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Obrać marchewkę i pokroić na cieniutkie paseczki średniej długości.
Wymieszać ze sobą sos sojowy, cukier, i wino ryżowe.
Na patelni rozgrzać odrobinę oleju sezamowego, wrzucić marchewkę i smażyć chwilkę na małym ogniu. Wlać przygotowaną mieszankę. Gotować chwilę.
Ugotowaną marchewkę podzielić na kilka porcji, każdą zawinąć paseczkiem wodorostu.
Ułożyć na talerzu po 3 porcje „marchewkowych kokardek”. Posypać sezamem.
Podawać z marynowanym imbirem i sosem sojowym.
Idealne jako zdrowa przekąska lub dodatek do sushi.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agiatis

08.12.2011 14:06
ciekawe;)

pioge7

19.11.2011 06:55
nie jadłem takich :D

stokrotka

17.11.2011 08:41
piękne

gosia47-47

17.11.2011 06:46
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat