Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewkowe kokardki z wodorostami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 3-4 sztuki
sos sojowy 1 łyżka
cukie 1 łyżeczka
Sezam biały
olej sezamowy 1/4 łyżki
wino ryżowe 1 (słodkie)
nori 1 płat

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowe kokardki z wodorostami

Obrać marchewkę i pokroić na cieniutkie paseczki średniej długości.
Wymieszać ze sobą sos sojowy, cukier, i wino ryżowe.
Na patelni rozgrzać odrobinę oleju sezamowego, wrzucić marchewkę i smażyć chwilkę na małym ogniu. Wlać przygotowaną mieszankę. Gotować chwilę.
Ugotowaną marchewkę podzielić na kilka porcji, każdą zawinąć paseczkiem wodorostu.
Ułożyć na talerzu po 3 porcje „marchewkowych kokardek”. Posypać sezamem.
Podawać z marynowanym imbirem i sosem sojowym.
Idealne jako zdrowa przekąska lub dodatek do sushi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agiatis 08.12.2011 14:06
ciekawe;)
pioge7 19.11.2011 06:55
nie jadłem takich :D
stokrotka 17.11.2011 08:41
piękne
gosia47-47 17.11.2011 06:46
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak