Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka z kapustą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
kapusta biała połowa główki
kapusta kiszona 1/2 kg
cebula 2 sztuki
bulion
boczek 15 dag
ziele angielskie do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka z kapustą

Do garnka na rozgrzany tłuszcz włożyć żeberka, posolić popieprzyć i wrzucić drobno posiekaną cebulę. Dodać kapustę kiszoną a po piętnastu minutach posiekana kapustę świeżą(białą). Podlać bulionem i dusić razem do miękkości. Na patelni poddusić boczek, wrzucić wysmażone skwarki, a na tłuszczu zrobić lekką zasmażkę. Chwile jeszcze poddusić wszystko razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 09.05.2011 22:44
pyszności
wojtek10_89 29.09.2010 09:02
pycha
buksiak12 02.09.2010 09:58
bardzo ciekawy przepis
Dorota71 02.09.2010 09:18
super
Emilia22 02.09.2010 08:48
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak