Zupa z kapusty włoskiej

Zupa z kapusty włoskiej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta włoska

    1 główka
  • ziemniaki

    6 sztuk
  • boczek

    25 dag
  • cebula

    2 sztuki
  • goździki

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę podzielić na 6 części zalać wodą, gotować w kawałkach razem z boczkiem przez około 1 godzinę. Potem dodać ziemniaki pokrojone w ćwiartki, cebulę pokrojoną w krążki, 2 goździki, posolić popieprzyć do smaku. Wszystko razem pogotować jeszcze około 1/2 godziny. Następnie wyjąć boczek pokroić w kosteczkę i zarumienić na patelni. Ugotowaną zupę posypać skwarkami z boczku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat