Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń z ryżu na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1/2 szkl.
śmietanka 150 szkl.
suche konfitury 2 łyżki
wanilia
skórka cytrynowa
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
mleko 250 ml
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń z ryżu na zimno

Ryż ugotować w mleku z cukrem i wanilią,a gdy ostygnie,zmieszać go z konfiturami i skórką cytrynową.Następnie ubić śmietankę,wlać rozrobioną żelatynę i rozmieszać z ryżem.Przełożyć do pucharków a następnie do lodówki.Można przed zjedzeniem polać ulubionym sokiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila24
Kamila24 17.11.2011 13:45
Na pewno wypróbuję !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak