Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe polędwiczki ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki drobiowe 0,5 kg
szpinak mrożony 20 dag
śmietana 3 łyżki
czosnek 4 ząbki
bazylia świeża 1 garść
sól
gałka muszkatołowa
ocet winny

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe polędwiczki ze szpinakiem

Polędwiczki posypujemy przyprawą do kurczaka,skrapiamy octem winnym, po czym odstawiamy na kilkanaście minut. Szpinak rozmrażamy. Dodajemy do niego śmietanę, czosnek, posiekana świeżą bazylię. Gotujemy to chwilkę tak aby jak najwięcej wody odparowało. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Polędwiczki szybko obsmażamy na oleju, po czym podajemy polane szpinakiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 20.11.2011 01:04
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak