Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
majonez 2 łyżki
masło 1 łyżka
ser żółty 10 dag
szczypiorek 1 pęczek
musztarda 1 łużeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna

Ugotowane na twardo jajka obieramy ze skorupek trzemy na tarce o małych oczkach. Oczywiście możemy je np rozgnieść widelcem, ja jednak lubię konsystencję tej pasty właśnie po starciu na tarce :) Szczypiorek siekamy. Ser ścieramy na tarce. Do startych jajek dodajemy szczypiorek, ser żółty, a także majonez, masło i musztardę. Mieszamy wszystko razem, następnie doprawiamy solą i pieprzem. Zjadamy ze świeżym chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 19.09.2013 07:20
lubię takie śniadanie
IKrakowianka 23.11.2011 16:02
idealna do pieczywa
ziutula
ziutula 21.11.2011 19:46
ja takie pasty to zjadam chetnie....
Ewa6274879 16.11.2011 20:53
Smaczne śniadanko gwarantowane!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak