Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 600 g
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
por 0,5 szt
seler 0,5 szt
cebula 1 szt
sól do smaku
kostki rosołowe (warzywne albo drobiowe) 2 szt
skrzydełka kurczaka 3 szt
masło 1 łyżka
mąka 2 łyżki
smietana 18% 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Warzywa9oprócz cebuli) dokładnie umyć pod bieżącą wodą.Pokroić w kostkę,a pora w talarki.Ugotować wywar-do wody dodajemy skrzydełka z kurczaka,kostki rosołowe i warzywa.Pieczarki obieramy ze skórki i dokładnie myjemy.Osuszamy.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy na nim pokrojone pieczarki z cebulą,doprawiamy je do smaku solą i pieprzem.Pod koniec gotowana,gdy warzywa będą miękkie dodajemy podsmażone pieczarki z cebulą.Wszystko gotujemy jeszcze około 10 minut.Zaprawiamy zupę mąką.Gdy lekko ostygnie dodajemy do niej śmietanę.Zupę podajemy z makaronem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 08.01.2012 16:59
dobra zupa
romanrafal
romanrafal 23.12.2011 08:31
świetna
Iwona45 02.12.2011 15:54
super zupka
Dorian 23.11.2011 08:26
apetycznie wyglada
pacpaw 20.11.2011 23:22
ja zawsze podaję ze świderkami
RenataZ-et 18.11.2011 23:29
wyśmienita
Ania67 18.11.2011 10:17
smaczniutka musi być
PaniMISIOWA 17.11.2011 12:33
bez śmietany, to mniej kalorii :-)
1j1o1l1a1 16.11.2011 19:51
taka czysta (bez śmietany) i z...makaronem? :) takiej nie jadłam:)
halina17 16.11.2011 18:31
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak