Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BISZKOPT BIAŁY

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka 1 szkl
cukier 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: BISZKOPT BIAŁY

Białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka rozcieńczone z dwoma łyżkami wrzącej wody. Następnie dodajemy cukier i mieszamy z 5 minut. Na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy żeby ciasto nie upadło. Wszystko wylewamy na blachę i pieczemy na złoty kolor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak