Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOLOROWE OCZY

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 12 szt
cukier 4i1/4 szkl
cukier wanilinowy 1 szt
mąka 3 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 1/2 l
żółtko jajek 4 szt
mąka ziemniaczana 3 łyżki
margaryna 1i1/2 szt
olejek pomarańczowy 1 szt
sok z cytryny 1 szt
galaretka pomarańczowa 2 szt
brzoskwinie w puszce 1 szt
powidła śliwkowe 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: KOLOROWE OCZY

I. Upiec biszkopt kakaowy z 8jaj i podzielić na połowę.
II. Upiec biały biszkopt z 4 jaj, posmarować powidłami zwinąć roladę i pokroić w krążki.
III Masa
W 1/2 szklance mleka roztrzep żółtka, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki mąki pszennej, a resztę mleka zagotuj z cukrem waniliowym i 1i1/4 szklanki cukru. Następnie dodać roztrzepane żółtka z mąką i ugotować budyń. Masę podzielić na dwie części, dodać do masy sok z cytryny i olejek pomarańczowy.
IV. Przełożenie ciasta:
Biszkopt ciemny - masa - biszkopt ciemny - masa - ułożyć krążki rolady - masa. Na wierzch dać brzoskwinie i zalać tężejąca galaretką pomarańczową. Przepis na dużą blachę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 11.12.2011 15:28
super
Adamorek 06.12.2011 20:40
cn fajna
Adamorek 06.12.2011 19:45
cudna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak