Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MÓJ KRUPNIK

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 6 łyżek
udko z kurczaka 2 szt
grzyby suszone 4 szt
włoszczyzna
ziemniaki 4 szt
ziele angielskie 3 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
koperek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: MÓJ KRUPNIK

Grzyby mocz kilka godzin, wyjmij i pokrój w p-paski. Kaszę zalej wrzątkiem i gotuj 25 minut. Do drugiego garnka włóż udka z kurczaka zalej 3l wody. Gotuj 30 minut, zbierając tworzącą się na powierzchni pianę. Obierz włoszczyznę i ziemniaki. Warzywa drobno pokrój. Dodaj do wywaru razem ziarenkami ziela angielskiego i czarnego pieprzu. Dołóż kaszę i grzybki. Przypraw solą i pieprzem. Gotuj przez 20 minut. Udka wymyj, usuń skórę i kości. Mięso potnij na kawałki, wrzuć do krupniku. Zupę rozlej do talerzy. Udekpruj koperkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 12.09.2012 13:35
uwielbiam krupniczek
agnieszka214 19.11.2011 16:53
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak