Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka z kaszą gryczaną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1\\2 kg
przyprawa uniwersalna Kucharek
kasza gryczana
kostka drobiowa 1
cebula biała 3

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka z kaszą gryczaną

Najpierw kroimy mięso w kostkę niedużą , potem cebule kroimy w cieniutkie półplasterki , i do mięsa z cebulą wsypujemy wszystkie przyprawy , które podałam w składnikach , smażymy , w między czasie wstawiamy wodę , gdy się zagotuje wrzucamy kostkę . Po usmażeniu wszystko wrzucamy do gotującego się wywaru i całość gotujemy do miękkości , możemy posolić do smaku. Gdy mięsko już będzie miękkie to zagęszczamy mąka z wodą . Podajemy z kaszą gryczaną i do tego ogórek kiszony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 01.02.2014 00:17
super obiadek
babcia
babcia 18.02.2012 18:19
Jedno z moich ulubionych dań
fasola 20.11.2011 09:17
super
aginaa 18.11.2011 19:18
kasza lepsza ;)
Margo1 17.11.2011 10:12
wolę z kaszą niż ziemniakami
Margo1 17.11.2011 10:12
wolę z kaszą niż ziemniakami
agnieszka137 16.11.2011 22:10
też takie danie robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak