Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w czekoladzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada mleczna 1 szt
gruszki 2 szt
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
cytrynka 1/2 szt
orzechy włoskie do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w czekoladzie

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.Gruszki umyj, obierz ze skórki, usuń gniazdka nasienne i pokrój w plastry. Owoce ułóż obok siebie w naczyniu żaroodpornym, skrop sokiem z cytryny i posyp mielonym cynamonem. Naczynie przykryj folią aluminiową i piecz przez około 20 minut, aż gruszki będą miękkie. W tym samym czasie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej (czekoladę przełóż do miski, miskę postaw na garnku z gotująca się wodą i podgrzewaj do czasu , aż czekolada będzie płynna). Ciepłe gruszki przełóż na talerzyk, polej płynną czekolada, posyp orzechami. Podawaj gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak