Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Granita truskawkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 1/2 kg
cukier 4 łyżki
sok jabłkowy 1/4 szklanka
sok z cytryny 1 łyżka
cukier waniliowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Granita truskawkowa

Truskawki miksujemy z pozostałymi składnikami. Przelewamy przecier do płaskiego naczynia i wstawiamy do zamrażalnika. Co 4-5 godzin mieszamy tworzące się kryształki. Na koniec przecier miksujemy i przekładamy do pucharków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak