Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos cytrynowo- koperkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło klarowane 1 łyżka
mąka pszenna 1,5 łyżki
śmietana 30% 100 ml
mleko 2% 1/2 szklanki
sok z cytryny 1/2 małej
koperek 1/2 pęczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos cytrynowo- koperkowy

Kroki postępowania

1
Masło roztapiamy, dodajmy 1,5 łyżki mąki i energicznie mieszamy aż połączy się dokładnie z tłuszczem. Dodajemy mleko, śmietanę i sok z cytryny. Gdy sos zacznie się gotować, dodajemy opłukany i drobno posiekany koperek.
Krok 1 - Sos cytrynowo- koperkowy foto
2
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Sos cytrynowo- koperkowy foto
3
Podajemy do makaronów, piersi z kurczaka lub ryb.
Krok 3 - Sos cytrynowo- koperkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.03.2013 19:32
bardzo smaczny
Lotar 10.02.2012 21:45
Świetny sos !
pacpaw 16.11.2011 20:08
super przepis!
suzana 16.11.2011 16:03
musze wypróbowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak