Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy na zsiadłym mleku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zsiadłe mleko 1 szklanka
mąka 15 dag
jaja 2 szt
sól
olej
cukier puder
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy na zsiadłym mleku

Mleko, żółtka i mąkę wymieszać dokładnie, dodać szczyptę soli. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Do ciasta można dodać pokrojony w małe kawałki rabarbar. Ciasto kłaść dużą łychą na rozgrzany olej, smażyć z obu stron na złoty kolor. Wyjmować na półmisek wyłożony papierowym ręcznikiem, osączyć z tłuszczu, posypać ciepłe racuchy cukrem pudrem połączonym z cukrem waniliowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ibag24 26.09.2012 08:19
pycha
tomek18 16.03.2012 08:10
pyszne
Justyna Jussstiii 17.11.2011 10:12
super
Justyna Jussstiii 17.11.2011 10:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak