Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatna zupa nic

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 l
jajko 2 szt
cukier 10 dag
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatna zupa nic

Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać troszkę cukru. Zagotować mleko. Do wrzącego mleka wkładać dużą łyżką pianę z białek. Gotować chwilkę i wyjmować łyżką cedzakową na talerz. Cukier utrzeć z żółtkami do białości, i pomału wlewać do nich gorące mleko, nie przerywając ucierania. Dodać cukier waniliowy lub utartą w moździerzu laskę wanilii. Zupę rozlewać gorącą lub ostudzoną na talerze z piankami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 16.11.2011 15:55
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak