Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki po duńsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
masło 2 łyżki
cukier 5 dag
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki po duńsku

Ziemniaki dokładnie wyszorować, zagotować w łupinach w osolonej wodzie, odcedzić i obrać ze skórki. Wsypać cukier do niewielkiego rondelka i podgrzać, ciągle mieszając, mocno go zrumienić. Do powstałego karmelu dodać masło, po czym pokroić ziemniaki i smażyć je, co chwilę wstrząsając rondlem aby równomiernie pokryły się karmelem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 16.11.2011 15:59
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak