Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

miętowe gwiazdki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko 1 szt
masło 1 łyżka
Liście mięty 1 garść
mąka 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: miętowe gwiazdki

Ziemniaki wyszorować, obrać, i ugotować w osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki i liście mięty zemleć w maszynce, wbić jajko, stopione masło, dodać mąkę i doprawić do smaku solą. Wyrobić masę i wstawić do lodówki na 30 minut. Na stolnicy rozwałkować masę ziemniaczaną na gruby placek i ozdobną foremką wycinać gwiazdki. Następnie rozgrzać tłuszcz na patelni i smażyć na nim gwiazdki. Bardzo dobry dodatek do pieczeni baraniej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak