Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety zapiekane w śmietanie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet 60 dag
mleko 3/4 szklanka
mąka 2 łyżki
śmietana 3/4 szklanki
żółty ser 2 łyżki
tłuszcz do smażenia
pietruszka 1 łyżeczka
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Filety zapiekane w śmietanie

Do mleka włożyć nierozmrożone filety na 30 minut, odsączyć i podzielić na porcje. Oprószyć solą, pieprzem i mąką, a następnie na rozgrzanym tłuszczu, usmażyć na złoty kolor. Włożyć do naczynia żaroodpornego, zalać śmietaną, wierzch posypać startym serem i piec w piekarniku 10 minut. Po tym czasie wyjąć i posypać zieleniną. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 04.12.2011 22:23
świetne
ewelina63 03.12.2011 20:39
super
anja3107 03.12.2011 20:23
pyszne filety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak