Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w papilotach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet 50 dag
masło roślinne 2 łyżki
sok cytrynowy
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w papilotach

Zamrożone filety rozmrozić(moczyć w ciepłej wodzie), odsączyć i skropić sokiem z cytryny, następnie oprószyć solą i pieprzem. Każdą porcję filetów, zawijać szczelnie w kawałki foli aluminiowej posmarowanej tłuszczem. Tak zapakowane filety ułożyć do brytfanny wysmarowanej tłuszczem i piec w piekarniku 45 minut. Po upieczeniu filety wyjąć z folii można podawać z sosem koperkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak