Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczno- cytrynowa bita śmietana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana 30% 100 ml
żółtko surowe 1 szt
cukier 2,5 łyżki
sok z cytryny 1/2 małej

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczno- cytrynowa bita śmietana

Żółtko miksujemy z 1,5 łyżki cukru, dodajemy sok z połowy małej cytryny i dalej miksujemy. Śmietanę ubijamy na sztywno z łyżką cukru, po czym dodajemy żółtko z sokiem cytrynowym i dalej ubijamy około 20-30 sekund. Śmietanę wykorzystujemy np. do deserów z owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.01.2012 20:17
Super s?odko??.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak