Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz z pieczarkami

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka 20 dag
płuca z prosięcia 20 dag
pieczarki 20 dag
cebula 1 szt
kajzerka 1 szt
jaja 3 szt
pietruszka 3 łyżki
masło 2 łyżki
pieprz
sól
cielęcina 40 dah
słonina 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz z pieczarkami

Pieczarki i cebulę drobno pokroić i usmażyć na maśle. Mięso i podroby umyć odsączyć, i dusić na tłuszczu pod przykryciem. Bułkę namoczyć. Mięso, podroby i odciśniętą bułkę zemleć w maszynce do mięsa. Do masy mięsnej dodać jajka, sól, pieprz, natkę pietruszki, oraz cebulę i pieczarki. Wymieszać masę mięsną dokładnie. Takim farszem można faszerować drób albo wkładać do pierogów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 18.11.2011 10:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak