Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt orzechowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 12 szt.
cukier 12 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
orzechy włoskie 12 mielone
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt orzechowy

oddzielić żółtka od białek do białek dodać cukier i ubić na pianę ubijając dodawać stopniowo żółtka wsypać zmielone orzechy wymieszane z bułką tartą i proszkiem do pieczenia delikatnie wymieszać i wylać ciasto do wysmarowanej tortownicy i upiec w temp.180st.ok.30min.po wystudzeniu przekroić na dwa placki i przełożyć dowolnym kremem,najlepiej każdy placek upiec oddzielnie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 02.04.2012 08:06
uwielbiam
Wafelek2601 27.11.2011 12:38
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak