Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety do flaków

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka cielęca 12 dag
łuj drobiowy 8 dag
jaja 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki
pietruszka 1 łyżka
majeranek 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety do flaków

Wątróbki umyć, obrać z błon i razem z łojem drobno pokroić. Do masy mięsnej dodać jajka, majeranek, sól, pieprz, natkę pietruszki i utrzeć na puszystą masę. Z powstałej masy formować małe kulki, wrzucać je do wrzącej solonej wody. Gotować 10 minut, po tym czasie wyjmować łyżką cedzakową, kłaść na talerze i zalać flakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 17.11.2011 09:56
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak