Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka duszone

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
cebula 3 szt
ogórek kiszony 2 szt
mąka 3 łyżki
tłuszcz
majeranek 1 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka duszone

Ogórki obrać, pokroić w drobną kostkę. Mięso pokroić na porcje, posypać solą, następnie mąką i podsmażyć delikatnie na tłuszczu, aż się zarumieni. Włożyć do rondelka. Cebulę podsmażyć. Dodać do mięsa. Podlać wodą. Dusić. Gdy mięso zmięknie, dać zasmażkę (mąkę i tłuszcz), by zagęścić. Do tego dodać kwaszone ogórki. Wszystko doprawić majerankiem i solą. Można podać z ziemniakami piure.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 19.11.2011 07:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak