Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1/4 główki
jabłko 1 szt
marchew 1 szt
ogórek kiszony 1 szt
por 1 szt
olej 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
cukier
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty

Kapustę obrać, cienko poszatkować pora umyć, a część białą pokroić w plastry, posolić, odstawić na 1 godzinę aby zmiękły. Marchew i ogórek obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazdka nasienne i zetrzeć również na tarce o dużych oczkach. Po godzinie wszystko razem wymieszać. Olej połączyć z musztardą, dodać cukier i pieprz, zalać surówkę tym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak