Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

groch na gęsto

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostka masła
czosnek
Pieprz biały mielony Prymat
groch 50 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: groch na gęsto

groch gotujemy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.czosnek obieramy przeciskamy przez praskę.Masło kroimy w niewielkie kawałki i wraz z czosnkiem dodajemy do grochu,doprawiamy solą,pieprzem,gotujemy jeszcze ok 20 min.
Gdy potrawa zgęstnieje przekładamy do miseczek przelanych zimną wodą,studzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 25.02.2013 14:45
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak