Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z serem Edam

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser edam 20 dag
masło 10 dag
mąka 10 dag
bulion 1 litr
żółtko jajek 4 szt
śmietana 5 dag
pietruszka 1 natka
gałka muszkałkowa 1 szt
czosnek 1 szt
pieprz
wino wytrawne 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z serem Edam

Rozpuszczamy masło, dosypujemy mąki i miksujemy to razem. Powolutku dodajemy bulion, wino, ząbek czosnku, pieprz, gałkę i pokrojony drobno ser. Gotujemy to na wolnym ogniu aż ser się rozpuści. Ubijamy żółtka, wlewamy powoli gotową zupę do naczynia z żółtkami jednocześnie cały czas mieszając. Posypujemy całość natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tyska 16.11.2011 22:53
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak