Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki zapiekane

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser edam 10 dag
ziemniaki 8 szt
szynka 10 dag
białe wino 1 kieliszek
masło 5 dag
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki zapiekane

Gotujemy ziemniaki w mundurkach. Gdy będą już dość zimne obieramy je ze skórki. Kroimy je w plastry. Następnie bardzo dokładnie kroimy ser. Blachę z piekarnika smarujemy masłem. Nakładamy kilkoma warstwami ziemniaki a pomiędzy nimi kładziemy szynkę, doprawiamy solą i pieprzem. Na samym wierzchu kładziemy ser. Całość polewamy winem i kładziemy masłem. Wkładamy do piekarnika na 20 minut w 200C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak