Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

groch z kapustą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groch 1 szklank
tłuszcz 1 łyżka
cebula 1 szt
boczek 15 dag
kminek 1 szt
mąka 1/2 łyżki
sól
pieprz
kapusta kiszona 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: groch z kapustą

Umyty i namoczony groch zostawiamy na noc. Następnie gotujemy go do miękkości. Kapustę kroimy i podlewamy niewielką ilością wody. Gotujemy na wolnym ogniu i dodajemy do wywaru tłuszczu i kminku. Pokrojoną w kostkę cebulę smażymy na patelni. To samo robimy z boczkiem. Następnie boczek, cebulę, i mąkę zasmażamy i wlewamy do wywaru z grochu. Groch mieszamy z kapustą dodajemy zasmażkę i przyprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak