Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z porów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 50 dag
masło roślinne 5 dag
rosół 2 litr
ziemniaki 3-4 szt
parówka 2 szt
śmietana 1/2 szklanki
mąka 1-2 łyżki
pietruszka 1 natka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z porów

Pory starannie umyć, przekroić wzdłuż i pokroić drobno, następnie podsmażyć na maśle roślinnym, dolać gorący wywar z rosołu. Gotować powoli na małym ogniu, aż pory będą miękkie. Ziemniaki ugotować, pokroić w kostkę i włożyć do zupy. Parówki pokroić w plasterki i też dodać do zupy. Śmietanę połączyć z mąką, rozkłócić i wlać do zupy. Zagotować, dodać przyprawy posypać natką pietruszki. Zupę można zmiksować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tyska 16.11.2011 22:55
polecam
pioge7 16.11.2011 12:40
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak