Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SHREKOWE KOTLETY

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 45 dkg
płatki owsiane
czosnek
gałka muszkatałowa 1/2 łyżeczki
kolendra
jajko
oliwa
sól
pieprz
olej
indyk 45 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: SHREKOWE KOTLETY

szpinak podsmażamy na rozgrzanej oliwie,czosnek obieramy przeciskamy przez praskę.dodajemy z kolendrą i gałką do szpinaku,mieszając podsmażamy około 10minut,lekko studzimy.
mięso mieszamy ze szpinakiem i płatkami,wbijamy jajko,doprawiamy,mieszamy aż powstanie zwarta masa.z masy formujemy niewielkie kotlety,spłaszczamy,rumienimy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra22
Aleksandra22 03.03.2012 18:48
Dzieci na pewno byłyby zachwycone :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak