Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

likier kukułkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kukułki 500 g
mleko skonsowane niesłoszone 1
spirytus 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: likier kukułkowy

Kroki postępowania

1
Cukierki kukułki odwijamy z papierków. Nastepnie wkładamy je do foliowego woreczka i rozbijamy młotkiem lub tłuczkiem do mięsa.
Krok 1 - likier kukułkowy foto
2
Następnie cukierki gotujemy z mlekiem skondensowanym niesłodzonym w rondelku. Cały czas mieszamy. Gdy kukułki już nam się całkowicie rozpuszczą to odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 2 - likier kukułkowy foto
3
Następnie wolnym strumieniem wlewamy spirytus, cały czas mieszamy.
Krok 3 - likier kukułkowy foto
4
Likier przelewamy do karafki i odstawiamy. Można pić już na następny dzień.
Krok 4 - likier kukułkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 16.04.2014 16:47
takiego jeszcze nie próbowałam, z pewnością świetny w smaku
SmacznaPyza 24.12.2012 14:22
znam lepszy sposób na ten likier :)
Karolina46 28.11.2012 14:51
dla smakoszy :)
pacpaw 24.11.2012 21:47
po takim można zacząć kukać
czekoladka_m 24.01.2012 18:51
Mniam, uwielbiam ten likier:):)
aginaa 17.11.2011 16:15
Pyza ale spirytus ma 95% a wódka 40 %
SmacznaPyza 17.11.2011 15:06
ja na 1/2 l wódki dodaję tyle kukułek i mleka
Katarzyna/kate1980 16.11.2011 22:03
kiedyś moja mama robiła pyszności
ziutula
ziutula 16.11.2011 19:09
takiej wersji nie piłam...
parysek10 16.11.2011 15:11
Polecam, ale radzę nie przeholować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak