Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tusza śledzia 60 dag
sok z cytryny
mąka pszenna 1/2 szklanka
mąka kukurydziana 1/2 szklanka
jajko 1
mleko 1/2 szklanka
woda 1/2 szklanka
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w cieście

Śledzia oprószyć i polać sokiem, odstawić. Mąki wymieszać dodać jajko, sól, pieprz. Dodając mleko i wodę zarobić ciasto. Śledzie zanurzać w cieście i smażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 16.11.2011 12:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak